Talven lyhty ja kesän kasvihuone

Heips🙋‍♀️ 

Kaikkihan ovat nähneet vanhoista ikkunoista tehdyt suuret lyhdyt. Kuitenkin ensisijaisena tavoitteenani vanhojen ikkunoiden käytössä oli rakentaa pieni kasvihuone, kun ikkunoita takapihalleni raahasin. Tähän metsän varjostamalle pihalle kun tuo aurinko niin kovin myöhään keväällä pääsee maata lämmittämään. Lumetkin sulaa kukkapenkistä usein vasta silloin, kun muut naapurit jo leikkaavat ruohoa.

Kovin suunnittelin tekeväni ensin kehikon, johon ikkunat kiinnitetään. No pelkästään kehikosta tuli niin painava, etten jaksanut sitä siirtää. Puhumattakaan lopputuloksen painosta, kun yksi lasikin painaa jo aikastenkin paljon🤦‍♀️. No polttopuita tarvitaan aina. Päädyin liittämään ilman kulmapuita ikkunat toinen toisiinsa kulmaraudoilla. Yksi neljästä lasiseinästä kiinni saranoilla ja toimii ovena akvaarioon. 

Kasvihuoneen katoksi olin ajatellut kiinnittäväni myös ikkunan. Sopivan kokoinen neliöikkuna odotti paikoillaan kiinnittämistä kunnes tuli sade. No eihän pidemmän päälle montaa sadekuuroa tällainen ratkaisu kestäisi, joten jätin kattoikkunan irralliseksi. Toimi hyvänä ratkaisuna kesän mittaan, kun ikkunaa raottamalla sai hyvän ilmanvaihdon yrteille. Ja toinen irrallinen katto vesi- ja lumisateita varten, sopivasti kallellaan niin että pääsee ylimääräiset valumaan maahan. Pohja myös irrallinen juurikin kokonaisuuden muodostaman painon vuoksi. Tässä mitään voimanaisia olla kuitenkaan😄. 

Nämä kaksi lyhtykasvihuoneakvaariota toimivat hyvin viime kesän. Yrtit, salaatit ja amppelimansikat olivat mukavasti saatavilla mutta pupujen ulottumattomissa. Ilmojen kylmetessä ja pimentyessä niistä tuli vaatimattomaan tapaani "pieniä" ovenpielilyhtyjä😁. 

Kovaa vauhtia kohti kevättä ja lisääntyvää auringonvaloa. Lisääntyvää auringonpaistetta sulle toivon sydämestäni🙋‍♀️💖.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläkeläinen kiikkustuolissa

Kasaria