Pöllömpi pupu

Heips🙋‍♀️

Oletko koskaan kuullut satua, jossa pupusta tulikin pöllö? Etkö? En minäkään yhtään satua tiedä, mutta yhden tositarinan voin kertoa😄.

Viime keväänä ei vanha Herra Pupu enää jaksanut toimia pääsiäispupuna Palmusunnuntain virpojille. Vanhalla Herra Pupulla turkki (sammaleet)  roikkui repaleisena talven lumimyräkän jäljiltä ja nenänkin oli pakkanen pudottanut. Piti siis luoda nuorempi Veli Vemmelsääri munakorin vartijaksi. 

Jo metalliverkon työstämisvaiheessa pyöreät muodot oli tekijällä hakusessa. Vartalosta tuli suorakulmainen ja päästä neliö, eivätkä liikaa irti toisistaan olevat korvat saaneet kohdetta muistuttamaan yhtään sen enempää jäniksen olemsta. Virkatut, liian suuret silmät ja söpöksi tarkoitettu kolmionmallinen nenä eivät saavuttaneet haluttua pupumaisuutta. Mutta Veli Vemmelsäären oli kelvattava nyt vanhaa Herra Pupua tuuraamaan, sillä noidat olivat jo pukeutuneet ja valmiina pääsiäismunia virpomisoksiin vaihtamaan. 
Pääsiäinen tuli ja meni ja Veli Vemmelsääri hoiti uskottavasti hommansa, jota varten hänet oli luotu. Vappuna tajusin nuoremman jäniksen muistuttavan enemmän vappuilmapalloa kuin pääsiäispupua. Sijoitin hänet kuitenkin puutarhaan vanhan Herra Pupun viereen. Herra Pupustakin Veli muistutti enemmän avaruusoliota isoine silmineen kuin pörröistä pääsiäispupua. 

Eräänä lokakuisena aamuna koiralenkillä näin suuren siipivälin omaavan linnun nousevan pellolta lentoon. Ensin luulin naapurin Joukon lemmikkikurjen karanneen yöjuoksulle, mutta kun lintu lensi edestämme lähimetsän kuuseen, tajusin sen olleenkin yösyöppönä tunnettu Mr Huuhkaja. Vau. Miten upeeta nähdä iso lintu livenä.

Aamulenkkimme koiruuden kanssa päättyy aina kotipihalle. (Tietenkin. Itsestäänselvyydet voisin jättää kertomatta. Mutta mainitaan tässä kohtaa naapureille, että yleensä aamulenkiltä koira ei karkaa, vaan pihalta🤦‍♀️. Ettei valehtelijaksi päästä haukkumaan😅.) Kotipihalla meitä vastaanottavat nämä kaksi pupuluomusta. Ja nyt Mr Huuhkajan aamulenkillä nähtyäni, tajusin heti yhdennäköisyyden Veli Vemmelsäären kanssa. Ta-Daa! Pääsiäispupuksi luotu ja tarkoitettu jänis onkin oikeastaan pöllö. 
Pienellä korvamuutoksella ja höyhenpeitelisällä Veli Vemmelsäärestä muotoutui Pualen Hehtaarin Mettän Pöllö. Kaikessa hiljaisessa viisaudessaan Pöllö nyt tervehtii pihallemne tulijoita. Ja joskus aikaisin aamuyöstä saatat kuulla hiljaista huhuu-huhuuilua lähimetsästä, kun Pöllömme on lähtenyt salaa yölentoon. Pöllön kiviaidalle asensin kivilyhdyn, jotta lumimyrskyssäkin osaa sitten palata tutulle oksapöllilleen.

Vanha Herra Pupu taas huomasi, ettei parane työtään aloittelijoille luovuttaa. Hän tilasi ajan kosmetologilta ja nyt entistä ehompana odottaa tulevaa palmusunnuntaita. Noitia hän väittää jo nähneensä ja on monesti kysynyt, milloin tuon munakorin. Kalenteri kuitenkin näyttää pääsiäiseen olevan aikaa vielä monta kuukautta. Ehkä hän on luullut noidiksi niitä tonttuja, joita tähän aikaan vuodesta liikkuu yllättävän paljon ihan kaikkialla, liikenteessä, kaupoissa, työpaikoilla ja kodeissa🤦‍♀️😅. 

Liikuthan rauhallisesti, etteivät pöllöt pelästy. Rauhallista adventin aikaa.
🙋‍♀️ paula

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläkeläinen kiikkustuolissa

Kasaria

Talven lyhty ja kesän kasvihuone