Tähtiainesta

Heips🙋‍♀️

Sormet syhyy ja kädet on tosi levottomat. Jotain tekisi mieli tehdä, mutta mitään tarvetta ei ole millekään. Tällaisissa tilanteissa voi herätellä vaikka ylijäämälaatikossa makoilevia laudanpätkiä. Mikä kumma siinä onkaan, että vaikka kuinka monta kertaa olet ne asettanut pöljät pölkyt pituusjärjestykseen, pinonut materiaalin tai värin mukaan, niin aina laatikkoon katsoessa, kaikki palikat ovat himmeesti sekaisin. 

Hetken hämmennettyäni laatikon sisältöä, tarttuu käteeni joutavaksi jääneitä ulkoverhouspaneelin kulmia. Kulmia löytyy yksitoista, joten eiköhän näistä jotain synny🤔. Koira istuu kuuliaisesti vieressä valmiina nappaamaan yhden puupaloistani- meillä on samanmoiset aarremieltymykset😄. Asettelen kulmia yhteen ja saan tähteä muistuttavan kuvion. Ta-daa; joulutähti! Ikkunassa valoa antanut joulutähti on ollut pimeenä jo vuosia, joten nyt onkin aika tehdä uusi ikkunakoriste. Kymmenen kulmaa ja yhdestoista joutaa koiralle puruleluksi. Ja näin kumpikin on tyytyväinen.

Ensin roudaan palat vesihanan alle. Pölyttyneet, pohjamaalatut ulkopaneelipätkät pitää saada työstökuntoon. Annan siveltimellä tähdelle puhtaan ja valkoisen maalipinnan. Kultainen pinta saattaisi muistuttaa enemmän tähden kimaltelua ja jouluunkin kaikennäköinen blingbling kimallus sopisi , mutta ei kiitos meidän keittiöön. Yksinkertainen on kaunista. Kuivuttuaan liimaan kaksi palaa yhteen puuliimalla ja näin muodostuu tähdelle sakara. Tai no viisi sakaraa.

Päänvaivaa aiheuttaa viiden irtonaisen sakaran kiinnittäminen yhteen niin, että muodostuu tähtikuvio. Että voi ihminen tuntea itsensä tyhmäksi. Tosin itseäni helpottaa tieto, että kun on etenevä neurologinen, aivojen kapasiteettia pikkuhiljaa rappeuttava sairaus, on sallittua olla vähän tyhmä. Mutta vielä yritän pysyä lauseessa "tyhmä vain joskus ja silloin tällöin"😄. 

Liimaan kuvion pahville ja kuivuttuaan leikkaan pahvin reunat pois. Ja nyt osaan sanoa, että ei muuten toiminut🤦‍♀️.  Paikkaan yritykseni saada sakarat pysymään paikoillaan jätskitikuilla. Nyt pysyy tähti muodossaan. Sipaisen vielä valkoista maalia puutikuille, jotta tikut eivät loista ohikulkijoiden silmiin. Se onkin jännä juttu, että automaattisesti mieli asettaa tähden ikkunaan niin, että kaunis ja tikuton puoli tulee sisälle päin omiin silmiin ja tuettu tikullinen puoli ohikulkijoiden katseltavaksi. Joku muu saattaa toimia toisin ja laittaisi koriste-esineen kauniimman puolen muiden ihailtavaksi. Ajattele vaikka piha-aitoja; ehjä ja yhtenäinen puoli on aina kadulle päin ja ruma, tolppapuoli kotipihalle. Miksi? Kyllä sen verran voi tuttua tyttöä suosia, että omii kauniimman katseltavan omille silmille. 


Tähti alkaa olla valmis. Jo puupaloja yhteen liimatessa voi liimata siimaa ripustuslenkiksi  itse tajusin panna siiman vasta myöhemmin pahvin alle. 


Patterilla toimivat ledijouluvalot kiersin sekä sisäkehälle että ulkopuolelle. Enkä muuten ollut lopputulokseen yhtään tyytyväinen. Joulutähdestä tuli odotettua rumempi. Oikeesti se on ihan kauhee. Myyn eniten tarjoavalle ja ilman kauneustakuuta🤣. Meidän keittiön ikkunassa tätä tähteä ei varmana tulla näkemään (paitsi nyt kun kuvasin). Tässä kuvassahan tää näyttää jopa sidettävältä,mutta usko mua, kuva ei tässä tapauksessa kerro koko totuutta😄.


Toivotan ympärillesi leijumaan paljon tähtipölyä.
🙋‍♀️Paula









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläkeläinen kiikkustuolissa

Kasaria

Talven lyhty ja kesän kasvihuone