Askartelutilpehöörikaappi

Heips🙋‍♀️

Joskus jostain asiasta tulee päähän pinttymä. Joku asia rassaa mieltä niin paljon, että ajatukset pyörivät sen ympärillä ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla. Ja pyörität juttua mielessäsi niin kauan, että saat ongelman ratkaistua. Tai asian käsiteltyä. Jutun tehtyä. Itselleni tuli suuri mieltä rassaava asia eteeni viime viikolla. Nimittäin keräilykokoelmani askartelutilpehöörin suhteen🤔.

On liimaa, väriä, kynää ja sutia jos jonkinmoista. Löytyy nauhaa ja paperia joka väriä ja laatua, leveyttä ja pituutta. Pieniä rasioita täynnä helmiä, silmiä, paljetteja ja muuta pientä bling blingiä. Muistan, että lasten huoneita aikoinani siivotessa, nostin jokaisen pienenkin helmen, hiusnipsin ja barbiekengän talteen ja panin sille kuuluvaan rasiaan. Nyt ehkä antaisin imurin vain laulaa helmilaulua. Uskotko? No ehkä en usko tuohon itsekään😄. Jokaista pientä kinderyllätystä tai brätsin teemukia kun saattaa joskus vielä tarvita🤷‍♀️.

Kun nämä kaikki tarpeelliset pientavarat ovat mukavasti sikin sokin ompelutarvikkeiden, neulojen, naulojen ja vasaroiden seassa, voit aavistaa,että pidemmän päälle se alkaa häiritsemään arkea. Alkaa ottamaan pannuun, rassaamaan mieltä. Ja näiden kaikkien tavaroiden uudelleenjärjestelystä tuli omaan pieneen mieleeni päähänpinttymä. 
Monta päivää kiersin huoneesta toiseen etsien jotain sopivaa. Katseeni siirtyi seinästä toiseen, huonekalusta kolmanteen ja käsi piirteli luonnoslehtiöön listaa siirrettävästä ja uudelleenjärjestettävästä materiaalista. Silmiin osui vanha tv-kaappi. Se ehkä olisi sopiva -langoille? Yrityksestä huolimatta, en saanut mieleistäni järjestystä villakerille. Luppotilaa olisi jäänyt liikaa ja sitä paitsi, ompelukone ja kankaat olivat ihan eri huoneessa🤦‍♀️.

Monen päivän ajan siirtelin laatikoita huoneesta toiseen. Kun sitten ystäväni "roskalavalla" luopui vanhasta korivaunustaan, alkoi todellinen raksutus korvien välissä. Nyt oli ajatus kirkastunut ja todellinen ta-daa syntynyt; paperit, liimat, kynät ja paperit sopivat pienellä muutoksella juurikin siihen edellämainittuun tv-kaappiin.

Tiesitkö, että korihyllyn saa mukavasti osiin. Kolme koria saa muutamalla lisäkoukulla välihyllyn alapuolelle ja niihin sopivasti esimerkiksi sopivat täydellisesti lahjanarut vedettäväksi ja leikattavaksi. Peltirasioiden innokkaana keräilijänä suurin osa askartelutarvikkeista on säilötty kätevästi niihin. Peltirasiat saisi mukavasti vaikka hyllylle. Kiinteän hyllyn sijasta tein kaappiin kuitenkin poisvedettävän tason. Turhakkeena oleva ruokapöydän jatkopala löysi paikkansa siitä. Korihyllystä pois otetut pyörät kiinnikkeineen sopivat moitteettomasti jatkopalan alapuolella oleviin ruuvinreikiin. Sekä tason alle, että päälle mahtuu nyt mukavasti- niitä peltirasioita😄. 

Poisvedettävä taso antaa mahdollisuuden sen jatkokäyttöön myöhemmin, vaikka sängyssä pöytätasona, kukka-alustana ikkunan äärellä tai marsuhäkin siirtolavana. Ja näin tv-kaappi on vähemmän raiskattu tuunauksen jäljiltä, jos joskus sen ottaa muuhun käyttöön.

Usko tai älä, mutta projekti uudelleenjärjestelystä ei jää tähän. Käsityötarvikkeista iso osa on vielä vailla pysyvää sijoituspaikkaa. Eikä mitään uutta voi aloittaa, ennenkuin tavarat on saatu silmien edestä oven taakse piiloon. Mieli ei yksinkertaisesti ole levollinen, kun ympärillä vallitsee täydellinen kaaos. Langoille silmien välissä kytee jo toteuttamista vailla oleva idea, mutta se saa odottaa kesän tuloa. Hamsterin ikäväksi totuudeksi vastaan tulee vääjäämättä päivä, jolloin on pakko laittaa osa kodin tavaroista pois. Tai no kierrätykseen. Tai no siirtää johonkin muuhun käyttöön😄. Mutta älä suotta ilmoita meidän kotia teeveen "Kesytä kodin kaaos" - ohjelmaan. Koska jokaiselle pienellekin tavaralle, helmelle tai barbikengälle, löytyy kyllä uudelleenkäyttötarkoitus- joskus🤭🤣.







Näillä helmiajatuksilla näin helmikuussa📿.

🙋‍♀️paula

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläkeläinen kiikkustuolissa

Kasaria

Talven lyhty ja kesän kasvihuone