Käsityölaukku

Heips🙋‍♀️

Olen lähdössä reissuun. Ei se ole  mikään talvilomalento Fuengirolan aurinkoon. Ei ei. En harrasta ulkomaanmatkailua, sillä jos jossain on epämukavaa, niin väkipaljoudessa laivan tai lentokoneen lähtöterminaalissa hätäisten ja äkäisten "minä ensin" -ihmisten keskellä. En ole lähdössä viikoksi pohjoisille tuntureillekaan monien hiihtolomaa viettävien eteläsuomalaisten tavoin. Lunta ja latua riittää kotikylässäkin ja hiihtämään pääsee talvisin riittävän monta kertaa. Ja se  monen ihmisen lapista etsimä luonnon hiljaisuus ja kauneus, nuotiolta nouseva savun tuoksu ja öinen tähtitaivas löytyvät joka päivä ja joka yö ihan takapihalta. Reissuni ei kestä kahta vuorokautta kauempaa eikä matkustaa tarvitse kahta tuntia kauemmas, mutta lähtöä pitää miettiä enemmän kuin kaksi tuntia, enemmän kuin kaksi vuorokautta🤦‍♀️. 

Ai miksi? Nykyään en ole enää mikään pikapakkaaja. Ihan satavarma en ole, olenko koskaan ollutkaan, mutta satavarma olen siitä, että tänäpäivänä en ole. Pikapakkaamisessa jää aina kaikki perillä tarvittavat tärkeät tavarat kotikaappiin ja tästä oppineena aloitan listan tekemisen hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Lomallahan ei tärkeintä ole se, että perille saavuttua loma alkaa. E-ei. Koko reissu on lomaa, kotioven kiinni laittamisesta lähtien. Niinpä on syytä panna muutama ajatus menomatkaankin. Sen tulisi olla mahdollisimman huoleton, joutuisa, särytön ja mielenkiintoinen.

Ja mitäpä muuta sitä neulootikko voi menomatkalla tarvita mukaansa kuin kutimet😄. Monivuotinen alati mieltä vaivaava ongelma on ollut mukaanotettava käsityökassi. Tai siis nimenomaan se, että ei ole mukaan otettavaa käsityökassia. Milloin mihinkin pirkka - kestomuovisäkkiin tai punaiseen kenkäpussiin tai pieneen mustaan käsilaukkuun heitetyt sukkapuikot lankoineen alkavat jo vähän rasittaamaan mieltä. Ja kun olisikin vain pari puikkoa ja lankakerä. Mutta kun mukana kulkee myös varapuikot, virkkuukoukut, neulat, kynä, kumi, viivotin, mittanauha, sormustin, silmukointimerkit, sakset ja muut tosi tärkeät "made withlove" - ja "handmade" - paljetit. Katsos kun ilman näitä tilpehoorejä ei tuu koko kutomisesta yhtään mitään😅.  

Listaa kirjoittaessani katseeni osuu Kylmälaukkuun. Kylmälaukku palveli kylmäsäilytysroolissaan yli kymmenen vuoden ajan lentopalloturnauksesta toiseen. Mutta nyt on ollut toimettomana jo muutaman vuoden. Ja kuten varmaan arvasitkin, en ole ehtinyt (raaskinut) sitä heittämään pois🤦‍♀️. Muutaman kerran olen lankani ja virkkuukoukkuni siinä kuljettanut,  mutta käsitöitä kuljetettaessa kassi on kuin muodoton möhkäle kangasta. Siinä olisi mukavasti taskuja puhelimelle, lompakolle ja muulle käsilaukkuirtaimistolle, joten muuta sylilaukkua ei tarvitsisi raahata mukana. Mutta silti se on muodoton, ryhditön, kasaan painunut yksilö. Mutta entä jos... Ehkä sittenkin... Ta-daa👌

Ratkon kassin sisältä kylmäeristeet pois. Ne ovat värjäytyneet, revenneet ja muutenkin ihan turhia tähän tarkoitukseen. Sisällön mitattuani kokoan pahvista laatikon, joka antaa laukulle tarvittavan ryhdin. Pahvilaatikoita on aina jossain ylimääräisenä, paitsi ei nyt, kun niitä tarvitaan. Käyn läpi lautapelikokoelman ja löydänkin sopivat ainekset tarvittavaan kehikkoon; Richard Scarryn Touhula -lautapelistä uupuu paloja ja osia joten sen pahvikannet ja pelilauta löytävät elämälleen uuden tarkoituksen. Vanhat meikkisivellinkukkarot liimaan kehikon sisä- ja ulkopuolelle ja näin saan koukuille, puikoille, kynille ja neuloille omat kuljetustilat. Laitan kehikon keskelle väliseinän eri töiden ja lankojen erottelua varten ja vielä yksi irrotettava väliseinä mukaan.

Langan juoksutusta varten isken vielä nauhanreikiä reunaan. Melkein valmis. Vielä kolmiosainen pikkupussukka ommellaan sisäpuolelle mittanauhaa, sormustinta ja muuta pientä paljettia varten. Koska kylmälaukussa on erillinen vetoketjullinen yläosa, on se passeli kolo ohjeen ja muun mukana kuljetettavan lippulappusen säilyttämiselle.

Nyt on matkasta meno-osuuden mukavuus suunniteltu. Ja valmisteltu😄. Itse lista lomareissulle mukaanotettavista tarpeellisista tavaroista on vielä tekemättä. Ja pakkaamatta🙆‍♀️. Mutta yksi asia kerrallaan, niin eiköhän se itse matkalaukkukin ole jossain vaiheessa valmiina lähtöön. Käsityölaukku on valmiina uusiin seikkailuihin.


Jos sinä haluat reissuun sopivan käsityölaukun, niin älä suotta pilko pelilautoja ja revi kylmälaukkujen sisältöjä. Kaupasta saa ihan siihen käyttöön tarkoitettuja kassipussukoita puolen sadan euron setelillä👍. Tällaista ihme räpellystä nää mun mukaan otettavat, mutta mikä tällaisen ihme räpeltäjän olkapäälle paremmin sopiskaan😅. 

Räpelletään halki helmikuun ja kukin lomailkoon missä, milloin ja miten tahtoo. 

🙋‍♀️
Paula

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläkeläinen kiikkustuolissa

Kasaria

Talven lyhty ja kesän kasvihuone