Linturiviera

Heips🙋‍♀️

Ystäväni kehoitti jättämään yllätyslumen auraamatta. Sanoi, että sulaa huomiseksi. No niinkuin varmaan huomasit, ei sulannut seuraavaksi päiväksi vaan tuli lisää. Pitäisi useammin tehdä oman pään mukaan, eikä sokeasti luottaa kaverin kirjoituksiin🤦‍♀️. No sitten eräänä aamuna tunsin itseni varsin voimalliseksi ja heittelin lumilapiolla märän loskalumen ajolinjoilta reunoille. Tästä ihanasta voimallisuudentunteesta vasen olkavarsi kertoi kiitoksensa jäätävällä leposäryllä parin päivän kuluttua. Niinpä en ole ollut kykeneväinen vääntämään mitään uutta vanhasta enkä kierrättämään vanhasta uutta tähän päivään mennessä🤷‍♀️. Anteeksi. Mutta kerronpa siis viime kesän intuitiosta takapihallani.

Muistat ehkä, että kesällä oli kuuma. Ajoittain niin kuumia päiviä peräkkäin, että suositeltiin laittamaan vettä pikku eläimille ja pikku linnuille. Tästä intoutuneena aloin väsätä linnuille kylpypaikkaa. Varastossani lojui juuri tähän tarkoitukseen sopiva metallinen vanha käsienpesuallas. Minne sen laittaisin? Kallion päällä on kovin vähän tukivarren upotuskohtia. Sammal ja jäkäle ovat muutenkin vähän heikkoluonteisia tuossa tukemisasiassa🙄. Mutta puu, joka jo kasvaa kalliolla, ihan paras idea koskaan. 
Pienen etsinnän jälkeen koko Pualen hehtaarin mettästä löytyi yksi sopiva puu; takapihan joulukuusi. Olin vuosia jo muotoillut tätä kuusta kartion muotoon ja aina jouluisin se loisti valoillaan sisälle olohuoneeseen korvaten näin sisäkuusen pakollisen läsnäolon. Kaunishan se oli ja monta joulua loistanut, mutta nyt oli oikea aika siirtyä joulusta eteenpäin, myös tämän kuusen. Sahan ja oksasaksien kanssa kuusesta muotoutui hyvä tukivarsi metallialtaalle.

Lintujen virkistysallas olikin yllättävän syvä. Hukkuisivat pienet sinne vielä. Asettelin kiviä pohjalle ja näin sain syvyyttä puolitettua. Silikonilla tiivistin puun ja altaan välisen kiinnitysreiän, jotta vesi pysyy altaassa. Tukivartta jätin keskeltä ylös sen verran, että sain porattua reiät kuusen runkoon ja pujoteltua kukkatukivarsista "orret" lintujen istumapaikoiksi. Jos meinaan tulee ruuhka😄. Altaan ylimenoputki oli paikoillaan ja mukavasti sadekelillä piti huolen, ettei altaan vesi nouse liian korkealle. 

Lintuja ei kuitenkaan näkynyt. Yritin tehdä linnun hahmon tukivarren nokkaan lintujen houkuttelemiseksi. Lopputulos näytti siltä kuin harmaa käki vartioisi uimapaikkaa🤦‍♀️. Luultavasti karkoitti loputkin pikkulinnut. Ei mitään liikettä. Kissakin odotteli altaan vieressä, milloin se siivekkäiden uimakoulu alkaisi. Viimein maistoin vettä itse. No ei mikään ihme, ettei näy uimahyppääjiä eikä janonsammuttajia. Koska elävän kuusen runko oli kosketuksissa veden kanssa, maistui vesi katkeralta ja tahmaiselta kuusen pihkalta. Voi mua hölmöä. Kesä oli kuitenkin niin lopuillaan, että jätin korjauksen tulevaan kesään.

Kun tästä ilmat lämpeää ja lumi sulaa, on tarkoitus viimeistellä riviera uima- ja juomakelpoiseksi- ainakin linnuille😄. Valaan betonilla altaan sisälmyksen ja keskeltä nousevan puun rungon. Eiköhän se riitä. 

Tätä kirjoittaessani orava käy ruokapaikalla- oravanruokintapesäkolopömpelissä, josta kirjoitin aiemmin https://recycledbypaula.blogspot.com/2021/12/oravaruokintapesakolopompeli.html?m=1. Ei siis kaikki väsääminen olekaan ihan turhaa🤩. Lisäksi löysin sattumalta kuvan siitä kasvihuoneesta, josta kerroin syksyllä, enkä yhtään kuvaa ollut muka tallentanut🤭. Nyt siis keväällä, kun huomaat sen trampoliinin nousevan lumen alta esiin kulahtaneena ja poisheitettävän oloisena, tee siitä itsellesi takapihalle kasvihuoneen kehys 👌 https://recycledbypaula.blogspot.com/2021/09/kasvihuone-trampoliinista-greenhouse.html?m=1.
Ei muuta kuin suunta kohti uusia pettymyksiä... eiku tuulia... eiku miten se nyt meni 😄. No, hyvää tätä päivää, ystäväni❤.

🙋‍♀️paula

Mitä? Tänään on Pääsiäissunnuntai? Se onkin syytä sitten riemuita, taas tänään🤗.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläkeläinen kiikkustuolissa

Kasaria

Talven lyhty ja kesän kasvihuone